Categories
Czech Articles

Mám hotový inzerát, co teď?

Možná zvažujete prodej vašeho koně, ale nejste si úplně jistí, jak to udělat efektivně a jak získat ideálního zájemce. V prvním díle jsme vám radili, na co nezapomenout během tvorby inzerátu při prodeji koně, dneska se budeme věnovat té druhé fázi.

Pokud máte inzerát vytvořený a vyplněný popisky i fotky a videy, dojde k oslovení samotných zájemců. Pojďme se podívat na to, jak získat kupce elegantně a efektivně. Jakmile jste s kompletní nabídkou koně k prodeji spokojeni, nastává teprve čas hledání zájemců. Možná si i vy sami při psaní nabídky lépe definujete, kdo je cílovou skupinou a pro koho by se kůň opravdu hodil. 

Na EquiRadar.com si můžete vybrat z mnoha možností oslovení zájemců o koupi koně, a to ideálně v tomto pořadí:

  1. Zařazení do neveřejných kolekcí prémiových koní, která podléhá splnění minimálních požadavků na koně (RTG, video, rodokmen a fotografie koně) a schválení ze strany EquiRadaru.
  1. Rozeslání nabídky ověřeným prodejcům koní a prodejním stájím, se kterými spolupracujeme. V případě zájmu se s vámi domluví oni sami na možnostech prodeje
  1. Rozeslání nabídky koně mezi aktivní sportovce. Vaši nabídku můžeme rozeslat emailem lidem do stájí, jezdcům, trenérům apod a to dle vámi vybraných parametrů a potřeb. Podléhá splnění minimálních požadavků na koně (RTG, video, rodokmen a fotografie koně) a schválení ze strany EquiRadaru.
  1. Zařazení koně na hlavní stránku koní ihned k prodeji na EquiRadar.com.
  1. Vložení inzerátu na další inzertní servery dle vlastního výběru v různých evropských zemích – vše z jednoho místa, vložení i odebrání inzerátu vyřešíte na EquiRadar
  1. Aktivní propagace koně na sociálních sítích přes EquiRadar. Na daný inzerát koně můžeme v EquiRadar vytvořit online kampaň na adekvátních sociálních sítích, na míru, dle vašich požadavků. Zvolíte si rozpočet na reklamu, cílové skupiny (s tím můžeme poradit) a vše další už za vás zajistíme. Od tvorby až po realizaci. Na konci kampaně uvidíte podrobné výsledky, počet prokliků, počet oslovených lidí, a ideálně i několik potencionálních nebo reálných kupců.
  2. Vemte to do svých rukou na sociálních sítích i vy. Prodejní inzerát koně doporučujeme nasdílet i na svůj osobní profil na sociálních sítích nebo do skupin, které jsou k tomu ideální. Nezapomeňte ale, že se tím vystavujete možnosti dotazů (i těch méně příjemných), hejtů a negativních komentářů ke koni, jeho ceně nebo výkonnosti. Také tu ale můžete získat vašeho ideálního kupce a to za to stojí.

Prodat koně není věda. Ale prodat koně správně, za cenu, jakou má a správnému novému majiteli, to už vyžaduje práci a čas. Nicméně s propagací vašeho koně vám můžeme pomoci a váš inzerát se tak dostane ke kupcům, které byste v mnoha případech nebyli schopni sami oslovit.